نشان ملی و نشان یونسکو برای صنایع دستی بلوچستان
42اثر صنایع دستی سیستان و بلوچستان نشان ملی و چهار اثر نشان یونسکو دارند
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون 42 اثر صنایع دستی این استان موفق به اخذ نشان ملی مرغوبیت کالا و چهار اثر سفال کلپورگان، خامه دوزی سیستان و سوزن دوزی بلوچستان نشان یونسکو کسب کرده اند.
محسن ناوریی افزود: 46 اثر یادشده تولید هنرمندان سیستان و بلوچستان است که مورد استقبال داخلی و خارجی قرار دارد.
وی بیان کرد: این استان دارای 21 رشته بومی و مزیت دار صنایع دستی با آثار متعدد است.
وی ادامه داد: سوزن دوزی، سکه دوزی و حصیر بافی بلوچستان، سفال کلپورگان سراوان، سفال هلونچکان نیکشهر، سفال کوهمیتک سرباز، خلک بافی، گلیم بافی، سیاه دوزی و خامه دوزی سیستان، لباس های محلی، یزدبافی و آهنگری سنتی از جمله این رشته ها هستند.
وی از دیگر رشته های صنایع دستی سیستان و بلوچستان را صنایع دستی دریایی، پارچه بافی سنتی(جومه بافی)، کارت بافی(نوار بافی) تسبیح سازی، زیورآلات سنتی، پریوار دوزی، پلاس بافی و سفره بافی عنوان کرد.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک 200 هزار نفر در زمینه تولید صنایع دستی استان فعال هستند که از این تعداد برای سه هزار و 800 نفر پروانه تولید انفرادی(کارت شناسایی) صادر شده است.
نارویی بیان کرد: 11 فروشگاه صنایع دستی در سطح استان فعال است که از این تعداد شش فروشگاه در زاهدان، دو فروشگاه در چابهار و در هر یک از شهرستان های سراوان، ایرانشهر و زابل یک فروشگاه مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 90 تشکل در زمینه صنایع دستی به ثبت رسیده است، گفت: از این تعداد 15 تا 20 تشکل فعال و بقیه نیمه فعال و غیر فعال هستند.